Поиск по этому блогу

Natasha talks. How to make strawberry Jam

How to make strawberry JamЭтот рецепт был напечатан на пакете пектина, который мы приобрели по совету бабушки Наташи. В прошлые годы мы с удовольствием делали джем из клубники, сегодня мы решили поделиться своим опытом с вами.

Джем готовится сказочно быстро. Самое трудное – это разложить горячий джем по банкам, но при небольшой сноровке и при нескольких ляпах, задача эта не такая уж и трудная.

Сорри, клубника уже почти отошла, и этот рецепт в данный момент не совсем ко двору, но, мы надеемся, что вы сохраните рецепт в закладках и в начале следующего лета вспомните о нем.


СОСТАВ:

1 кг клубники,
1 кг 200 г сахара,
1 пачка пектина (13 г),
1 ст. ложка сливочного масла.

Вот и весь рецепт. Варить всего 4 минуты после закипания! Подробности можете узнать в Наташином видео, она сама варила этот джем.



Как обычно, в видео есть как английские, так и русские субтитры. Английские субтитры помогут тем, кто еще не очень свободно общается на английском. Субтитры можно активировать, нажав на шестеренку внизу экрана справа. Там можно выбрать язык субтитров.

Ниже располагается текст видео на английском языке. Надеемся, что кому-нибудь он пригодится.


Hello, friends! Natasha is here again.

Following our recent strawberry picking at a nearby farm, I am going to show you how to make strawberry jam at home.

First of all, we cleaned the berries and weighed them.

We had 1 kilo, so we prepared 1,2 kilos of sugar and 1 pack (13 grams) of pectin powder.

We roughly cut the big berries, put them in a big saucepan and lit the gas.

At this point it was better to mash berries a little bit, so they’d cook faster.

I was distracted by my Mum making the video, so I added pectin and sugar straight away which caused me to struggle to mash the strawberries.

As you can see, I’ve added a knob of butter. They say butter helps to keep the jam’s foam lower.

You see, it is a bit difficult to mash. Never mind, that way will do as well.

Then I grabbed a spoon and started to stir the berries while the saucepan was heated on the gas at full power.

When the sugar melted I brought the mixture to the boil.

Once the jam started to bubble a lot, only 4 minutes is required before the jam is ready!

I constantly kept stirring it.

Next to my jam I had a small saucepan with boiling water, which I used to dip the jars’ lids to make them hot.

The jars for the jam I put with a little bit of water in the microwave to kill all the bacteria.

As soon as 4 minutes passed, I lowered the gas and quickly filled the jars with strawberry jam one after another.

I’ve got 4 jars of delicious jam, which I wrapped in a blanket and left them to cool down completely.

The jam will be used to make my favourite, Victoria sponge cake.

I hope you will use this very easy recipe to make your own jam.

See you soon, goodbye!



Комментариев нет:

Отправить комментарий